International politics, Geopolitics, Geostrategic 'Admiralty Laws', Global Energy economo-political Engineering are factors more complicating Human Life, relations between Peoples and the expected by all, Harmonious Sustainable Future, than supporting them.
It is widely understood that the below stated issues, as articulated by the Greek President during the French President's visit in Athens, constitute true problems and cradle true dangers for the longivity of Greek nation, the stability of its borders and the freedom of its people and heritage.
These incubating dangers, instigated by false, well-paid irredentist narratives by the Powers That Be, target the new Balkan Area energy/petrol/gas evolutions, now being manifested as we speak, in the Eastern Mediterranean Sea plots.
The PTB prepare the ground for annexations, secessions, new 'laboratory-critter-nations' formations, along with the accordingly required , relative populations' transferings, dislocations, losses, tirbulations, just in order to ameliorate their position, increase their overall gains, profits, power and magnify their share of pies, that do not belong to them!
This would be TOTALLY UNACCEPTABLE, should such original understandings, as those mentioned above, be valid as true. TOTALLY UNACCEPTABLE, INAPPROPRIATE, IMPERMISSIBLE!
Deleterious, malign strategies that shove nations and peoples to extiction do not belong to the Now and the upcoming Future . It is extremely unfair to have the obsolete-ing, dirty, inimical to Humans and Gaia, old, fading away technologies, old, evil energy ways and means, to impose their unethical greedy-grabby deadly style now and while on their definite way out!
NO MORE CRIMES ARE TO BE COMMITED AGAINST GAIA AND HUMANITY!
There INDEED is NO CONSENT!
Maria L. Pelekanaki
''...Για το Κυπριακό ανέφερε ότι «αποτελεί διεθνές και, κυρίως, ευρωπαϊκό ζήτημα» και συμπλήρωσε πως «επιδιώκουμε, το συντομότερο δυνατό, την δίκαιη και βιώσιμη λύση του». Διαμήνυσε πως » η Κυπριακή Δημοκρατία, ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είναι νοητή με περιορισμένη κυριαρχία, την οποία θα προκαλούσαν στρατεύματα κατοχής και αναχρονιστικές εγγυήσεις τρίτων. Τούτο είναι αντίθετο προς κάθε έννοια Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου. Επιπλέον δε, θα δημιουργούσε ένα επικίνδυνο ως και καταστροφικό προηγούμενο για την κυριαρχία κάθε κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης»....''
''... Σε ότι αφορά την Αλβανία έστειλε μήνυμα πως «όταν προβαίνει σε πράξεις, οι οποίες έρχονται σε σαφή αντίθεση προς το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο -όπως π.χ. η πρόσφατη ωμή παραβίαση των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ιδίως της ιδιοκτησίας- υπονομεύει και εκείνη την ευρωπαϊκή της προοπτική»....''
''...Για την Π.Γ.Δ.Μ. υπογράμμισε πως » καθίσταται σαφές ότι όσο επιμένει στην χρησιμοποίηση ονόματος, το οποίο πέραν της προκλητικής παραχάραξης της Ιστορίας αποπνέει αλυτρωτισμό, υπονομεύει την ευρωπαϊκή της προοπτική. Το ευρωπαϊκό κεκτημένο αποκλείει υποψήφια κράτη-μέλη τα οποία αμφισβητούν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, το status quo των συνόρων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης»...''
''...«Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας παράλληλα πως κανείς δε μπορεί να αμφισβητεί τα σύνορα της Ελλάδας, τα οποία όπως είπε είναι και σύνορα της Ε.Ε...''
Μήνυμα προς... πάσα κατεύθυνση στέλνει
ο Προκόπης Παυλόπουλος, προσφωνώντας
τον Εμανουέλ Μακρόν στο δείπνο που
παρατέθηκε προς τιμήν του στο Προεδρικό
Μέγαρο.
«Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας παράλληλα πως κανείς δε μπορεί να αμφισβητεί τα σύνορα της Ελλάδας, τα οποία όπως είπε είναι και σύνορα της Ε.Ε.
Ακόμα, διαμήνυσε πως η Ελλάδα θέλει μια Τουρκία δημοκρατική και πως είναι έτοιμη να υπερασπισθεί τα εθνικά της θέματα.
"Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και η συνθήκη της Λωζάννης πρέπει να γίνεται σεβαστή"
«Η συνθήκη της Λωζάννης πρέπει να γίνεται σεβαστή και κάθε αμφισβήτησή της, άμεση ή έμμεση, είναι αδιανόητη και αυτονοήτως απορριπτέα… Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Πολλώ μάλλον όταν οδηγεί, μέσω της αμφισβήτησης των συνόρων της Ελλάδας, και στην αμφισβήτηση των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης… Η Ελλάδα υπερασπίζεται τα σύνορα της Ε.Ε.. .
«Εμείς τείνουμε πάντοτε χείρα φιλίας και καλής γειτονίας προς την Τουρκία. Εμείς, οι Έλληνες, θέλουμε μια Τουρκία δημοκρατική, θέλουμε μια Τουρκία ευημερούσα, μια Τουρκία η οποία να έχει ευρωπαϊκή προοπτική αλλά αυτό προϋποθέτει, για να γίνει πράξη, από την πλευρά της Τουρκίας μια πλήρη, ειλικρινή και έμπρακτη απόδειξη του σεβασμού του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου στο σύνολό τους. Αν αυτό δεν συμβαίνει, τότε δεν είναι δυνατό να χτισθεί πραγματική φιλία. Οι φιλίες χτίζονται πάνω στην ειλικρινή βάση του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Εμείς το εννοούμε αυτό και είμαστε εδώ να ζήσουμε ως φίλοι και καλοί γείτονες. Αλλά είμαστε έτοιμοι επίσης, αν χρειασθεί, να υπερασπισθούμε και τα εθνικά μας θέματα που, όπως είπα πριν, είναι και θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
«Προκλητική η ΠΓΔΜ»
Για την Π.Γ.Δ.Μ. υπογράμμισε πως » καθίσταται σαφές ότι όσο επιμένει στην χρησιμοποίηση ονόματος, το οποίο πέραν της προκλητικής παραχάραξης της Ιστορίας αποπνέει αλυτρωτισμό, υπονομεύει την ευρωπαϊκή της προοπτική. Το ευρωπαϊκό κεκτημένο αποκλείει υποψήφια κράτη-μέλη τα οποία αμφισβητούν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, το status quo των συνόρων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Μήνυμα και προς την Αλβανία
Σε ότι αφορά την Αλβανία έστειλε μήνυμα πως «όταν προβαίνει σε πράξεις, οι οποίες έρχονται σε σαφή αντίθεση προς το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο -όπως π.χ. η πρόσφατη ωμή παραβίαση των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ιδίως της ιδιοκτησίας- υπονομεύει και εκείνη την ευρωπαϊκή της προοπτική».
Στην Πνύκα με την μνημειώδη ομιλία σας , ενός ηγέτη – οραματιστή δώσατε την ελπίδα ότι ο αγώνας στην Ευρώπη αρχίζει και θα συνεχιστεί. Θα πορευτούμε για την Ευρώπη και τις αξίες που μας εμπνέουν, κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Το Κυπριακό είναι ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές ζήτημα
Για το Κυπριακό ανέφερε ότι «αποτελεί διεθνές και, κυρίως, ευρωπαϊκό ζήτημα» και συμπλήρωσε πως «επιδιώκουμε, το συντομότερο δυνατό, την δίκαιη και βιώσιμη λύση του». Διαμήνυσε πως » η Κυπριακή Δημοκρατία, ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είναι νοητή με περιορισμένη κυριαρχία, την οποία θα προκαλούσαν στρατεύματα κατοχής και αναχρονιστικές εγγυήσεις τρίτων. Τούτο είναι αντίθετο προς κάθε έννοια Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου. Επιπλέον δε, θα δημιουργούσε ένα επικίνδυνο ως και καταστροφικό προηγούμενο για την κυριαρχία κάθε κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».