Thursday, June 1st., 2017
Κυριακή, 28 Μαΐου 2017
"...Για πρώτη φορά η Γερμανία μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο αναπτύσσει τέτοιες δυνάμεις ταχείας επέμβασης. Προσοχή. Η Γερμανία εντάσσει τις «συνεργαζόμενες» μονάδες άλλων χωρών υπό τη δική της διοίκηση, όπως έκανε και με τις μονάδες Waffen SS στον πόλεμο.
Γιατί θέλει τόσο ανεπτυγμένες δυνάμεις ταχείας αντίδρασης η Γερμανία; Και μάλιστα υπό τη δική της διοίκηση; Προφανώς για να έχει τη δυνατότητα άμεσης στρατιωτικής επέμβασης, χωρίς αναγκαστικά την κάλυψη του ΝΑΤΟ. Η Γερμανία καλοβλέπει ήδη την στρατιωτική εμπλοκή της στα Βαλκάνια. Κυρίως στη «μεγάλη Αλβανία» και τα Σκόπια.
Το ΝΑΤΟ μέχρι σήμερα εγκρίνει και επαυξάνει. Τα γεράκια βλέπουν στην ανεξάρτητη στρατιωτική δράση της Γερμανίας, ένα καλό άλλοθι για την πολεμική επέκταση του ΝΑΤΟ. Δεν συμβαίνει το ίδιο με τον Τραμπ. Για τους δικούς του εντελώς ιδιοτελείς λόγους. Γι’ αυτό και επίτηδες απέφυγε να αναφερθεί στο άρθρο 5...."
Σχηματίστε την εικόνα στο μυαλό σας. Ο Καμμένος να ισορροπεί ως γνήσιο ανθρωποειδές σε κάποιο ρείθρο και με το κινητό του να φωτογραφίζει τον Τσίπρα καθώς έχει στήσει καρτέρι στον Τραμπ, ο οποίος αναγκαστικά περνούσε από εκεί βγαίνοντας από τους χώρους της Συνόδου. Με τρία ενσταντανέ ο Καμμένος αποτύπωσε στην αιωνιότητα την πιο απόλυτη ξεφτίλα ενός δήθεν, δοτού πρωθυπουργού, που ικετεύει την εγκάρδια χειραψία από εκείνον που πριν και μετά την εκλογή του στην αμερικανική προεδρία αντιμετώπιζε με ύφος μπλαζέ και αφ’ υψηλού. Είχε μάλιστα το θράσος με δηλώσεις του Μαξίμου να του κάνει επιπλήξεις για την πολιτική και ιδεολογία του.
Κι ο Τραμπ τι έκανε; Σκούπισε το χέρι του στον ώμο του κ. Τσίπρα. Μόλις είχε τελειώσει από την τουαλέτα και δεν είχε σκουπιστεί καλά. Κι έτσι θεώρησε το σακάκι, αλλά και τον ίδιο τον φερόμενο ως πρωθυπουργό ως κατάλληλη πατσαβούρα. Μεγάλη τιμή για τον Τσίπρα, ο οποίος στεκόταν σε χαρακτηριστική πόζα bell boy, δηλαδή παιδιού για όλα τα θελήματα.
Κι αν το όλο ζήτημα τελείωνε εδώ, δεν θα μας αφορούσε ιδιαίτερα. Την όλη υπόθεση θα την αφήναμε σε ικανότερα χέρια ημών, στα χέρια της σάτιρας. Όχι του τηλεοπτικού χαβαλέ της ασφαλούς εκτόνωσης εκ Περισσού και Κοντομηνά, αλλά της αληθινής σάτιρας που σπάει κόκαλα.
Δυστυχώς, όμως, το όλο ζήτημα δεν τελειώνει εδώ. Ο Τσίπρας κι ο Καμμένος στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ έχουν αναλάβει δεσμεύσεις που θέτουν ευθέως σε κίνδυο την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.
.
Κατά τη διάρκεια της Συνόδου ο Τραμπ απέφυγε με εκκωφαντικό τρόπο να δεσμευτεί στο άρθρο 5 του καταστατικού χάρτη του ΝΑΤΟ. Δηλαδή στο άρθρο που θεωρεί την επίθεση σ’ ένα μέλος της Συμμαχίας ως επίθεση σ’ ολόκληρη τη Συμμαχία. Η ηγεσία του ΝΑΤΟ ταράχτηκε και κατέφυγε σε διορθωτικές δηλώσεις, που ποτέ δεν επανέλαβε ο Τραμπ.
Γιατί όλα αυτά; Διότι πολύ απλά ο Τραμπ κι ένα μέρος της αμερικανικής διοίκησης δεν καλοβλέπει την μετατροπή της Γερμανίας σε αιχμή του στρατιωτικού δόρατος του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη. Η Γερμανία ήδη τείνει να μετατραπεί στην ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη άμεσης επέμβασης στην Ευρώπη. Όχι μόνο με την ταχύτατη αύξηση των δυνάμεων της Bundeswehr, αλλά και με την ενσωμάτωση υπό Γερμανική διοίκηση και δυνάμεων ταχείας επέμβασης από άλλες χώρες.
Μέχρι τώρα η Γερμανία έχει θέσει υπό τη διοίκηση της δικής της Bundeswehr την 4η τακτική ταξιαρχία ταχύτατης επέμβασης της Τσεχικής Δημοκρατίας και την 81η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία της Ρουμανίας. Οι μονάδες αυτές θα συνεργάζονται στενά και θα υποστηρίζουν τη 10η μεραρχία θωρακισμένων και τη δύναμη ταχείας αντίδρασης της Γερμανίας.
Για πρώτη φορά η Γερμανία μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο αναπτύσσει τέτοιες δυνάμεις ταχείας επέμβασης. Προσοχή. Η Γερμανία εντάσσει τις «συνεργαζόμενες» μονάδες άλλων χωρών υπό τη δική της διοίκηση, όπως έκανε και με τις μονάδες Waffen SS στον πόλεμο.
Γιατί θέλει τόσο ανεπτυγμένες δυνάμεις ταχείας αντίδρασης η Γερμανία; Και μάλιστα υπό τη δική της διοίκηση; Προφανώς για να έχει τη δυνατότητα άμεσης στρατιωτικής επέμβασης, χωρίς αναγκαστικά την κάλυψη του ΝΑΤΟ. Η Γερμανία καλοβλέπει ήδη την στρατιωτική εμπλοκή της στα Βαλκάνια. Κυρίως στη «μεγάλη Αλβανία» και τα Σκόπια.
Το ΝΑΤΟ μέχρι σήμερα εγκρίνει και επαυξάνει. Τα γεράκια βλέπουν στην ανεξάρτητη στρατιωτική δράση της Γερμανίας, ένα καλό άλλοθι για την πολεμική επέκταση του ΝΑΤΟ. Δεν συμβαίνει το ίδιο με τον Τραμπ. Για τους δικούς του εντελώς ιδιοτελείς λόγους. Γι’ αυτό και επίτηδες απέφυγε να αναφερθεί στο άρθρο 5.
Πού κολλάει η Ελλάδα; Προφανώς η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ελεύθερο πεδίο ασκήσεων του ΝΑΤΟ με ότι σημαίνει αυτό για τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Άλλωστε ο κ. Καμμένος με το έτσι γουστάρω έχει παραδώσει ολόκληρο το Αιγαίο σε Νατοϊκή αρμάδα, της οποίας ναυαρχίδα είναι γερμανική φρεγάτα.
Το ίδιο προφανώς έχει κάνει με την ηπειρωτική επικράτεια της χώρας. Αλλιώς δεν εξηγείται η κατάπτυστη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ περί διέλευσης μονάδων του ΝΑΤΟ από τη Βόρεια Ελλάδα. Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ισπανίας θα διέλθουν από τη Βόρεια Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχουν στη νατοϊκή άσκηση «Noble Jump 2017», που θα διεξαχθεί στη Ρουμανία από τις 6 έως τις 14 Ιουνίου.
Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, η Ελλάδα συμμετέχει στην άσκηση παρέχοντας υπηρεσίες «φιλοξενούντος έθνους» κατά τη διέλευση από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, μονάδων ενόπλων δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ισπανίας και της Αλβανίας, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στην άσκηση, τόσο κατά τη φάση ανάπτυξης τους (από 29 Μαΐου έως και 2 Ιουνίου ) όσο και κατά τη φάση της επιστροφής τους (από 17 έως και 22 Ιουνίου).
Ειδικότερα, οι μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Αλβανίας (149 στελέχη και 19 τροχοφόρα οχήματα) θα κινηθούν επί δρομολογίου Κρυσταλλοπηγής-Προμαχώνα, ενώ οι δυνάμεις των ενόπλων δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου (274 στελέχη, 232 τροχοφόρα και 9 ερπυστριοφόρα οχήματα) και της Ισπανίας (227 στελέχη και 105 τροχοφόρα οχήματα) επί δρομολογίου Αλεξανδρουπόλεως-Ορμενίου.
Ορισμένα ερωτήματα προς άπαντες και κυρίως στους κυρίους του ΓΕΕΘΑ.
Από πότε η Ελλάδα αποδέχεται τη διέλευση ξένων στρατευμάτων χωρίς προηγούμενη απόφαση της Βουλής; Να θυμίσω ότι το άρθρο 27 του Συντάγματος στην παράγραφο 2 αναφέρει ρητά: «Xωρίς νόμο, που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δεν είναι δεκτή στην Eλληνική Eπικράτεια ξένη στρατιωτική δύναμη ούτε μπορεί να διαμένει σ’ αυτή ή να περάσει μέσα από αυτή.»
Πού είναι ο νόμος που επιτρέπει τη διέλευση και τη διαμονή των δυνάμεων της Αλβανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ισπανίας; Από πού αντλεί το δικαίωμα το υπουργείο άμυνας και το ΓΕΕΘΑ να δίνει τέτοιες εγκρίσεις; Είναι θέμα τύπου, ή ζήτημα ουσίας που προσβάλει κατάφωρα τον όρκο και την αποστολή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας;
Θα μου πείτε, εδώ δεν έχει αντιδράσει το ΓΕΕΘΑ στην υποβάθμιση και ουσιαστική διάλυση των ίδιων των ενόπλων δυνάμεων των οποίων προΐσταται, νόμους της Βουλής και πράσινα λάχανα θα αναζητούσε; Άλλωστε το ζήτημα είναι ουσίας κι όχι απλά νόμων από ένα Σύνταγμα που ήδη έχει καταλυθεί υπέρ ξένων θεσμών εξουσίας. Αφορά πρωτίστως την ακεραιότητα της χώρας.
Για τον Καμμένο και την πολιτεία του τι να πει κανείς; Ζει για να θέσει υπό ξένη στρατιωτική κατοχή ολόκληρη την εθνική επικράτεια. Προς όφελος του ΝΑΤΟ, του Ισραήλ και της Γερμανίας. Πότε κατοχική κυβέρνηση δοσίλογων νοιάστηκε για τη νομιμοποίηση των πράξεών της; Ιδίως όταν πρόκειται για ξένες δυνάμεις κατοχής.
Γι’ αυτό κι ας μας επιτραπεί να θέτουμε ρητορικά ερωτήματα για τα αυτονόητα. Μπας και ξυπνήσει ο πατριωτισμός τόσο των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, όσο και πρωτίστως των Ελλήνων πολιτών. Πριν να είναι πολύ αργά.
Με ποιο δικαίωμα δίνεται άδεια διέλευσης και παραμονής στην επικράτεια μονάδων ενός κράτους, της Αλβανίας, το οποίο ευθέως αμφισβητεί την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας; Ή μήπως η απόφαση για διέλευση των νατοϊκών δυνάμεων της Αλβανίας από το έδαφος της Ελλάδας, είναι μια πρόβα για την «Μεγάλη Αλβανία», ένα σπονδυλωτό μόρφωμα κρατιδίων στην περιοχή σαν το Κόσοβο υπό πολιτική και στρατιωτική κηδεμονία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ;
Τέλος, γιατί είναι ανάγκη η Ελλάδα να λειτουργήσει ως «φιλοξενών έθνος» για μια άσκηση σε μια χώρα που απέχει σημαντικά από τα σύνορά της; Τι περιλαμβάνει το σενάριο της άσκησης και θέλει οπωσδήποτε τη δέσμευση των συγκεκριμένων υποδομών και διαδρομών στη Βόρεια Ελλάδα; Τόσο δύσκολο θα ήταν να μεταβούν απευθείας στη Ρουμανία οι δυνάμεις της Αλβανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ισπανίας; Ή έστω μέσω Βουλγαρίας, η οποία συνορεύει με τη Ρουμανία;
Όχι βέβαια. Κάπου αλλού αποσκοπούν. Κι αυτό δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο παρά ο άμεσος επιχειρησιακός έλεγχος της Βόρειας Ελλάδας από το ΝΑΤΟ. Πρέπει ο λαός μας και πρωτίστως τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας να εθιστούν στην ιδέα ότι η Βόρεια Ελλάδα είναι κέντρο διερχόμενων δυνάμεων του ΝΑΤΟ.
Ο σκοπός της άσκησης, η οποία σχεδιάστηκε από την Allied Joint Force Command Naples, είναι ο έλεγχος των διαδικασιών ανάπτυξης και λειτουργικότητας του επιχειρησιακού συμμαχικού σχηματισμού, Very High Readiness Joint Task Force-VJTF. Στην άσκηση συμμετέχουν περίπου 4.000 στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων από 10 κράτη-μέλη της συμμαχίας: Αλβανία, Βουλγαρία, Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Λεττονία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ολλανδία και Πολωνία.
Η κοινή επιχειρησιακή δύναμη πολύ υψηλής ετοιμότητας (VJTF) – σύμφωνα με το ΝΑΤΟ – περιλαμβάνει μια πολυεθνική ταξιαρχία (περίπου 5.000 στρατιώτες), με μέχρι πέντε τάγματα ελιγμών, υποστηριζόμενα από αεροπορικές, θαλάσσιες και ειδικές δυνάμεις. Αφού τεθεί πλήρως σε λειτουργία, το VJTF θα συμπληρωθεί με δύο πρόσθετες ταξιαρχίες, ως ικανότητα ταχείας ενίσχυσης, σε περίπτωση σοβαρής κρίσης. Εάν ενεργοποιηθεί, η δύναμη θα είναι διαθέσιμη για να μετακινηθεί αμέσως, μετά τις πρώτες προειδοποιήσεις και δείκτες πιθανών απειλών, πριν αρχίσει η κρίση, να λειτουργήσει ως πιθανό αποτρεπτικό στοιχείο για περαιτέρω κλιμάκωση.
Η συγκεκριμένη άσκηση αφορά στην ανάπτυξη αυτής της μικρής σχετικά δύναμης με σκοπό να ελεγχθούν άμεσα υποδομές και στρατηγικές προσβάσεις στην περιοχή προκειμένου να διευκολύνουν μιας μεγάλης έκτασης επέμβαση του ΝΑΤΟ. Κι όχι μόνο. Όχι μόνο εναντίον εξωτερικής απειλής, αλλά και εναντίον εσωτερικής, ή αποκαλούμενης ασύμμετρης απειλής.
Κι αν το ΓΕΕΘΑ δεν θέλει νόμο της Βουλής για να υπακούσει στις εντολές που του δίνει η πολιτική ηγεσία, ούτε του καίγεται καρφί για το ζήτημα ουσίας, δηλαδή την εδαφική ακεραιότητα της ΄χώρας, τότε μέχρι πού μπορεί να φτάσει η εθελοδουλία του; Ας μην ξεχνάμε ότι ο δικτάτορας Μεταξάς αρνήθηκε να εξυπηρετήσει τις Ιταλικές φασιστικές δυνάμεις από την Αλβανία, οι οποίες επίσημα ζητούσαν όχι την κατάληψη της Ελλάδας, αλλά την ασφαλή διέλευση και διαμονή. Κι ο λαός με το στρατό μαζί βροντοφώναξαν ΟΧΙ.
Ποτέ ξανά στην ιστορία των ενόπλων δυνάμεων της χώρας δεν έχει εμπεδωθεί στη φυσική τους ηγεσία η άθλια λογική του επαγγελματία μισθοφόρου της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας. Ξεπερνά ακόμη και τον παραδοσιακό κομματισμό στις ένοπλες δυνάμεις, αν και είναι η φυσική του κατάληξη. Κι αυτό είναι το πιο επικίνδυνο απ’ όλα.
dimitriskazakis