Ενώ η Τουρκία έχει ξεκινήσει έναν ασύμμετρο πόλεμο στον Έβρο χρησιμοποιώντας χιλιάδες μετανάστες, στην πραγματικότητα υλοποιεί αντιπερισπασμό για να εφαρμόσει το σχέδιο “Γαλάζια Πατρίδα” στο Νότιο Αιγαίο, μετά το πράσινο φως που φέρεται να έλαβε ο Ερντογάν στη Μόσχα.
“Η συμφωνία που συνήφθη στη Μόσχα στις 5 Μαρτίου μεταξύ των δύο ηγετών (Πούτιν και Ερντογάν) θα παράσχει την πολιτική και στρατιωτική υποστήριξη της κυβέρνησης, στο σχέδιο της Γαλάζιας Πατρίδας και της ΑΟΖ των κατεχομένων”, ανέφερε ο Τούρκος μεγαλο-δημοσιογράφος İLKER GÜVEN.
Όπως δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν για το θέμα του Ιντλίμπ, βρέθηκαν αποδεκτές λύσεις, ενώ τόνισε :«εγώ συμφωνώ πάντα με τα σχόλια για το τι συμβαίνει στη Συρία, αλλά όχι η Τουρκία. Πάντως καταφέραμε να βρούμε κοινά σημεία σε κρίσιμες στιγμές».
Ο Ερντογάν απο την πλευρά του τόνισε: «Θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές σχέσεις μας με τη Ρωσία στα Ανατολικά του Ευφράτη, εμβαθύνοντας τες μάλιστα».
“Για πρώτη φορά τονίστηκε επίσης η πολιτική ενότητα (ενιαία διάρθρωση) της Τουρκίας, διότι αυτή η έννοια είναι πολύ σημαντική, αφού επιτεύχθηκε από κοινού με Ρωσία και Ιράν, χώρες που στηρίζουν ταυτόχρονα και την εδαφική ακεραιότητα και την πολιτική ενότητα της Συρίας.
Οι ΗΠΑ, υποστηρίζουν το PKK / PYD με σκοπό την δημιουργία του λεγόμενου σιωνιστικού κουρδικού κράτους, το οποίο αποτελείται από τέσσερα μέρη”, τόνισε ο Τούρκος δημοσιογράφος ο οποίος συνέχισε: Η Τουρκία και η ΤΔΒΚ είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, που είναι το σχέδιο “Γαλάζια πατρίδα”, ενώ θα πρέπει να επικεντρωθούμε στις παρόχθιες χώρες σε όλες τις πτυχές της διπλωματικής δύναμής μας.
Συγκεκριμένα, θα πρέπει να αυξήσουμε σίγουρα το επίπεδο των σχέσεων με τη Συρία επωφελούμενοι από τη θετική ατμόσφαιρα και τον κοινό παρονομαστή που δημιούργησε η Συμφωνία της Μόσχας.
Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για τη συμφωνία θαλάσσιων περιορισμών MoNE, η οποία θα εδραιώσει την “Γαλάζια Πατρίδα”, συμπεριλαμβανομένης της ΑΟΖ της ΤΔΒΚ.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Τουρκίας, Ρωσίας και Συρίας, που αφορά το σύμφωνο Sadabad, στο οποίο θα συμμετάσχουν το Ιράν και το Ιράκ, επιτρέποντας τη δημιουργία μιας περιφερειακής συνεργασίας.
Μέση Ανατολή
Τουρκική “κυβίστηση” προς ΗΠΑ - ”Ενοχλητικός” ο Ερντογάν σε Δύση και Ανατολή
Υλοποιώντας προληπτικές διπλωματικές επιθέσεις, κρίνεται απαραίτητο να υλοποιηθούν συμφωνίες για τον περιορισμό των θαλάσσιων μεταφορών με την Αίγυπτο, τον Λίβανο και το Ισραήλ, αντιστοίχως.
Αυτή η συνεργασία θα μας δώσει μια σημαντική δύναμη στην υπεράσπιση των τουρκικών δικαιωμάτων και συμφερόντων εναντίον των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Γαλλίας, της Ελλάδας και της Κύπρου, για την υλοποίηση του σχεδίου Γαλάζια Πατρίδα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Με λίγα λόγια, μετά τη συνθήκη της Μόσχας, θα έχουμε δυτικά μια συγκέντρωση δυνάμεων για να κάνουμε πραγματικότητα τη Γαλάζια πατρίδα μας και να εδραιώσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της ΤΔΒΚ και όλα αυτά θεωρούνται πλέον ως μια αναπόφευκτη γεωπολιτική αναγκαιότητα" καταλήγει ο ίδιος.
Πρόκειται για κάτι που υποστήριξε πρόσφατα και ο Αλεξάντερ Ντούγκιν, μέντορας του Πούτιν, ο οποίος μίλησε για “δικαιώματα” της Τουρκίας στην Α.Μεσόγειο.
Η παρουσία αμερικανικού και γαλλικού αεροπλανοφόρου με ομάδες μάχης πολεμικών πλοίων αποτελεί σίγουρα μια υπενθύμιση ότι Ρώσοι και Αμερικανοί θα κονταροκτυπηθούν στην περιοχή με τα μεγαλύτερα κοιτάσματα στον πλανήτη γη, καθιστώντας τα υπόλοιπα απλά ιστορίες καθημερινής τρέλας.